DVW-CONSTRUCT

Waarom een professional?

Tijdsgebrek en een tekort aan ervaring en handigheid zijn de vaakst voorkomende redenen om een klusjesman in te schakelen. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen de herstellingskosten achteraf aardig doen oplopen. Door een klusjesman in te schakelen kan je dat makkelijk vermijden. Ervaren klussers zijn vaak ook veel sneller klaar met de klus en besparen je op die manier heel wat tijd én stress.

STAP 1. Bepaal jouw verwachtingen

Klusjesman gezocht? Dan moet je op voorhand goed weten wat je van die klusjesman verwacht. Bepaal daarom voor jezelf welke klussen je wil laten uitvoeren, tegen welke prijs en wanneer.

  • Welke klussen moeten worden uitgevoerd?
  • Wat is jouw budget?
  • Wat is de deadline?

STAP 2. Zoek de geschikte klusjesman

Pas als je weet wat je verwacht kan je een klusjesman zoeken die voldoet aan die verwachtingen.

Wil je jezelf liever verzekeren van kwaliteit en een goed eindresultaat? Dan kan je maar beter een betrouwbare klusjesman inschakelen. Elke klusjesman heeft zo zijn specialiteit. Zorg er dus voor dat je een klusjesman vraagt die veel ervaring heeft met de klus die jij wil laten uitvoeren.

STAP 3. Vergelijk verschillende offertes

Eens je offertes aanvraagt en prijsvoorstellen ontvangt, is het belangrijk om die prijsvoorstellen te vergelijken. Weet dat de goedkoopste klusjesmannen niet altijd de beste keuze zijn. Een lager tarief staat vaak gelijk aan een slechtere afwerking. Het is beter om wat meer te betalen als je daarmee verzekerd bent van kwaliteit.

TIP: Hou bij het vergelijken van offertes niet alleen rekening met de voorgestelde prijs, maar ook met de voorgestelde termijnen, werkwijzes, materialen, voorrijkosten, … Vergelijk m.a.w. alle aspecten van de verschillende offertes. Zo krijg je een duidelijk beeld van wie wat aanbiedt. Bepaal vervolgens wat voor jou belangrijk is (prijs / termijn / …) en welk voorstel voor jou het meest interessant is.

STAP 4. Maak duidelijke afspraken

Vooraleer je een definitieve beslissing maakt en met een klusjesman in zee gaat, is het van groot belang dat jullie samen duidelijke afspraken maken. Zorg ervoor dat beide partijen duidelijkheid hebben op vlak van de prijs en eventuele extra kosten, de uit te voeren werkzaamheden, gewenste afwerkingen en materialen, de termijn, garantie, …

Het is aangeraden die afspraken ook op papier te zetten om discussie achteraf te vermijden. Pas als jullie een duidelijk akkoord hebben, kan de klusjesman aan de slag.